Naiset rrrr-rakastavat laukkuja! Ja vaatteita. Ja kenkiä. Ja alusvaatteita, sukkatuotteita, kosmetiikkaa, hajuvesiä, koruja… kaikkea kaunista ja ihanaa. Mutta laukuilla on naisten sydämissä erityinen sija – siispä keskitytään välillä laukkuasioihin!

Kisu Korsilla on jo vuosien ajan ollut tarjolla toinen toistaan upeampia italialaisia nahkalaukkuja täydentämään Kisu Korsi -pukuja. Liikkeessä on myös ollut jo pitkään ihania sukkatuotteita by Trasparenze, mutta tällä hetkellä etsin uutta sukkatuotteiden toimittajaa. Eräs kiinnostava sukkamerkki onkin ollut tässä kiikarissa, katsotaan miten tilanne kehittyy… Toistaiseksi siis keskitytään accessorypuolella laukku-ihanuuksiin!

Ideologia laukkuvalikoiman takana

Lähtöajatuksenani on ollut tarjota erilaisia, laadukkaita, ihania laukkuja ihanille asiakkailleni. Etsiessäni sopivia laukkuja myyntiin Kisu Korsi boutiqueen pidän mielessäni samat kriteerit kuin pukuasioissakin: lähes kaikkia laukkuja on tarjolla aina vain yksittäiskappaleina, kaikki laukut ovat laadukasta nahkaa ja tehty nahkatuotteiden mekassa, Italiassa. Jokainen laukku on myös täysin Kisu-approved, toisin sanoen otan myyntiin vain sellaisia laukkuja joita haluaisin itsekin ostaa – näin voin aidosti intoilla jokaisesta laukustani täydellistä laukkua etsivälle asiakkaalle. Ei ole mukavaa laukkupuolellakaan että kaikilla ystävillä olisi samat tavarat, niinpä tuon tarjolle maailmalta tavallisesti vain yhden kappaleen kutakin laukkua.

Saankin usein kiitosta siitä että liikkeessäni on aivan erilaisia laukkuja kuin muualla on myynnissä – näen tämän eteen kovasti vaivaa täydellisiä laukkuja metsästäessäni. Toinen asia joka kovasti miellyttää asiakkaitani on niiden varsin kohtuullinen hintataso – aitoja laadukkaita nahkalaukkuja ei juuri tahdo löytää tähän hintaan muualta. Tämän mahdollistaa se että kaikki tuotteet tulevat minulle suoraan valmistajilta, jolloin ohitetaan monia välikäsiä maailmalla.

Täydellisen laukun dilemma

Tällä hetkellä Kisu Korsilla on taas mukava valikoima nahkalaukkuja pienen tauon jälkeen – nyt on tarjolla noin 40 erilaista laukkua erilaiseen makuun, tyyliin ja käyttötarkoitukseen. Täydellistä laukkua etsiessä on syytä kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin. Autan aina itse mielelläni kaikkia asiakkaitani tässä valinnassa – joskus on myös hyödyllistä kuulla ulkopuolisen asiantuntijan mielipide hankalan valinnan edessä!

Ensinnäkin laukun koko on syytä heijastella sen käyttötarkoitusta ja lisäksi sopia kantajalleen. Jos haluaa aina sovittaa laukkuun tiettyjä tavaroita, on ehkä syytä napata ne mukaan laukkuostoksille varmistuakseen siitä, että kaikki tarvittava todella mahtuu näppärästi uuteen ihanuuteen. Itse soitin kerran Italiasta laukkuliikkeestä Suomeen ja pyysin mittaamaan oman varauskalenterini koon jotta se varmasti mahtuisi uuteen laukkuuni – onneksi niin, sillä eipä se olisi onnistunut! Se laukku jäi liikkeeseen ja tilalle löytyi onnekseni juurikin täydellinen tapaus!

Päiväkäyttöön laukun on tavallisesti syytä olla suurempi ja iltaa kohden laukun koko voi kutistua; juhlalaukku on kooltaan kaikkein pienin ja siroin ja iltapukutilaisuuksissa aina ilman olkahihnaa. Shoppailuretkille on mukava kun laukkuun mahtuu monenlaista tavaraa, mutta iltamenoihin ei ole syytä kantaa kaikkia vermeitä mukana joten laukkukin voi olla kompaktimpi. Paitsi jos aikoo yökylään…

Olalle vie! Tai sitten ei.

Laukun kokoa on syytä miettiä myös suhteessa kantajansa kokoon: liian pieni laukku saa henkilön helposti näyttämään turhan isokokoiselta ja liian suuri taas näyttää sekin vähän hassulta – siispä laukku on syytä skaalata kantajansa mittasuhteisiin sopivaksi. On tärkeää ajatella myös laukun kantotapaa, jotta valinnasta tulee kaikin puolin onnistunut. Toisinaan nimittäin joku laukku on ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan sellainen että sitä on kannettava joko käsivarrella tai kädessä käsivarren ollessa suorana alhaalla. Meillä useimmilla naisilla on omat mieltymyksemme kantotapaa koskien, ja jos tietää ettei tule kantaneeksi laukkua käsivarrella on ehkä hyvä tarkistaa miltä kyseinen laukku näyttää itsellä käsivarsi suorana alhaalla kannettuna. Joskus laukku on käsivarrella loistavan näköinen mutta käsivarsi suorana kannettuna se saa käden mittasuhteet näyttämään epäedullisilta. Täydellinen laukku kannattaa siis valita myös kantotapaa ajatellen.

Jotkut haluavat kantaa laukkunsa aina olalla. Ihan kaikkien laukkujen ulkonäköön tämä ei istu luontevasti vaikka laukkuun saisi liitettyä irrotettavan olkahihnankin. Tätä on myös syytä miettiä laukkuvalinnassa. Jos taas olkahihna on olemassa mutta tulee käytettäväksi aniharvoin, vaikkapa lähinnä matkoilla, ei ulkonäköön hihnallisena tarvitse kiinnittää ylenmääräisesti huomiota laukkua ostaessa. Jos olalla kantaminen on itselle läheisin tapa, kannattaa valita laukku joka on suunniteltu tähän ja jossa siis on sopivan pitkät olkahihnat. On lisäksi hyvä huomioida että Suomen oloissa talvipukeutuminen lisää huomattavasti olkahihnojen pituustarvetta, joten kesähepenissä kulkiessa laukku voi toimia loistavasti kun taas talviaikaan sen kantaminen olalla voi olla hankalaa.

Pintakiiltoa?

Mikä pintamateriaali olisi paras? Laukun käyttötarkoitus ja sääolosuhteet joissa laukku liikkuu ovat ehkä tärkeimmät kriteerit tässä, ja tietysti omat mieltymykset. Jos laukkua kuljetetaan paljon mukana kaikkialla ja lasketaan monenlaisille pinnoille, jolloin se joutuu alttiiksi vaikkapa lialle ja kosteudelle, voi olla hyvä valita pinta- tai kiiltonahka, jotka ovat varsin helppoja huollettavia. On myös järkevää varmistua siitä, että laukun pohjassa on pienet tuet jotka kohottavat sen irti laskupinnasta. Kovalla pakkasella pintanahka on joustavampi kuin kiiltonahka, ja mokka kestää luonnollisesti myös pehmeytensä vuoksi hyvin pakkasta.

Sadesäällä kiiltonahka on kiitollinen materiaali, ja kiiltonahasta valmistettuna laukku saa samalla ulkonäköön lisäsäihkettä ja tyylikkyyttä. Pintanahka on klassinen valinta joka tarpeeseen, mokka taas tuo nahan värin usein kaikkein vahvimmin esille – toisinaan mokka tuo myös värin pehmeyden esiin hyvin erityisellä tavalla. Mokkanahka ei sen sijaan ole kovin kätevä materiaali sadepäivinä, sillä suojaamattomaan mokkaan esim. vesi ja rasva jättävät näkyviä jälkiä. Erityisesti mokka kannattaakin heti ennen käyttöönottoa suojata sopivalla suojatuotteella ja huolehtia suojauksesta jatkossakin. Kaikille nahkatyypeille on omat suoja- ja hoitoaineensa joita ei ole syytä sekoittaa keskenään vaurioiden välttämiseksi! Hyvin hoidettuna nahka on todella oiva ja kestävä materiaali, ja se usein vain paranee ajan myötä.

Värien leikkiä

Entäpä väri? Lyhyesti voisi sanoa että musta on must. Hyvä ja laadukas musta nahkalaukkuklassikko on syytä löytyä joka naisen valikoimista – sen jälkeen voi lähteä revittelemään suuntaan jos toiseenkin. Mustalla laukulla pääsee pitkälle, se ei jätä koskaan pulaan. Sen sijaan värikkään laukun avulla on helppo ja hauska päivittää lookiaan tilanteen mukaan, tai tuoda kauden trendiväriä omaan pukeutumiseen näppärällä tavalla uusimatta juuri mitään muuta vaatekaapin sisältöä. Usein värikkäät laukut houkuttelevat asiakkaan sisään butiikkiin laukkuretkelle, mutta ostoskoriin päätyy musta laukku. Mielestäni me naiset voisimmekin irrotella ja hassutellakin vähän asustepuolen valinnassa ja valita värikkyyttä perusmustan sijaan. Lisäksi voisimme uskaltaa valita vain yhden korostusvärin ilman että hankimme laukun JA kengät vaikkapa punaisina. Valmiit setit ovat takuuvarmoja mutta myös hieman tylsiä. On hauskempi pöyhiä vähän tavanomaisuuksia ja suosia hieman lisää persoonallisuutta pukeutumisessaan – ei asusteissa ole mikään pakko olla täydellinen värisuora! Sitäpaitsi asu voi olla musta, laukku punainen ja kengät vaikka tummanliilat – kunhan värit on mietitty sopimaan toisiinsa voi tällainen kokonaisuus olla huikean tyylikäs!

Väri myös muuttaa ratkaisevasti laukun fiilistä: sama laukku vaikkapa valkoisena tai kirkkaan fuksian värisenä näyttää aivan erilaiselta. Hempeät sävyt kutsuvat kevääseen mutta sopivat kyllä hyvin myös talvikäyttöön!

kisu korsi laukut          kisu korsi laukut

Sisältö ratkaisee?

Myös laukun sisältö on tärkeä – onko laukun sisärakenne järkevä ja käytännöllinen? Mitä “järkevämpään” käyttöön laukku on tarkoitettu, sitä merkityksellisempi tämä asia on. Humputtelulaukku ja pieni iltalaukku saakin olla vähän epäkäytännöllinen – kunhan ulkonäkö on täysi kymppi – sillä sitä käytetään niin paljon harvemmin ettei pieni epäkäytännöllisyyskään ärsytä. Usein isokokoisessa laukussa on syytä olla (vetoketjullinen) keskitasku jotta siitä on helppo löytää asioita kiireessäkin. Kaikissa laukuissa olisi hyvä olla ainakin yksi vetoketjullinen lisätasku, jonne saa turvallisesti vaikkapa avainnipun talteen. Tässä pätee sääntö “enemmän on enemmän”, ainakin arkilaukuissa. Jos laukun sisätilat on jaettu liian moneen osaan on kuitenkin hyvä huomioida että samalla sisätila kaventuu eikä yksittäisiä suurempia esineitä ehkä voikaan enää mahduttaa sinänsä mukavankokoiseen laukkuun. Tässäkin siis kannattaa laukkua valitessaan miettiä omia käyttötarkoituksiaan huolella.

Myös laukun muunneltavuuteen on hyvä kiinnittää huomiota: erillinen, irrotettava olkahihna – tai pikkulaukuissa myös rannehihna – on mukava lisä olla olemassa monikäyttöisyyttä ajatellen. Säädettävä olkahihnan pituus on sekin toisinaan tärkeä asia, ja joskus laukun kokoakin voi säädellä tarpeen mukaan. Samalla myös laukun ulkonäkö muuttuu hauskasti. Toisinaan laukussa voi olla myös irrallisia osia, kuten erillinen pikkulaukku isomman laukun sisällä tai laukun voi jopa jakaa pienempiin osiin.

Intohimolla mennään!

Kaikkien näiden ohjeiden ja ajatusten ja rajoitusten ja järkevyyksien jälkeen on pakko todeta: laukku on ennen kaikkea intohimon asia! On aivan turha ostaa laukkua ellei siihen saman tien tunne vetovoimaa ja ihastusta. Koska maailma on täynnä herkullisia laukkuja voi jokainen varmasti löytää järkilaukuksi aikomansa tapauksenkin pienen ihastumisen kautta. Estetiikka on erittäin tärkeä osa ainakin allekirjoittaneen maailmaa joten pelkästään järkisyistä on turha tarttua mihinkään jota kantaa mukanaan jopa vuosien ajan. Mieluummin sitten odottaa vähän ja katselee ympärilleen haku päällä – kyllä se Täydellinen Tapaus sieltä tulee vastaan vielä! Vaikkapa Kisu Korsin etsintätoimien kautta! :)

kisu korsi boutique

Kisu Korsi – naisten karkkikauppa?

kisu korsi laukut

Siskokset kuin ilvekset.

kisu korsi laukut

Koko ratkaisee koko lailla!

kisu korsi laukut

Tyyliä ja muunneltavuutta: näissäkin laukuissa voi muunnella laukun ulkonäköä olkahihnoja “asettelemalla” ja jopa poistamalla kokonaan!

kisu korsi laukut

Mustasta laukusta voi olla moneksi: näyttävä punosnahka ja reipas muoto tuovat seilorihenkeä…

kisu korsi laukut

Järkevät sivutaskut voivat luoda myös upeaa ulkonäköä!

kisu korsi laukut

Tästä pikkulaukusta on todella moneksi: laukun saa irrotettua kolmeen osaan joten kun mukaanotettavien tavaroiden määrä kasvaa, saa laukkuakin kasvatettua!

kisu korsi laukut

Taskua on siinä monenlaista…

kisu korsi laukut

Juhlalaukku saa kimmeltää!