Häät mielessä? Mistä puku? Millainen puku?

“Apua, paniikki iskee – miljoona vaihtoehtoa… Mikä minulle sopisi?!!”

Ei hätää, hanki ammattiapua. Kuten tämä pieni hääpuvun osto-opas! Oppaasta saavat apua paitsi morsiamet myös muut juhliin valmistautuvat: voit vapaasti soveltaa ohjeita omiin tarpeisiisi.

Mistä alkaisin?

Aloitetaan alusta. Koska häät on tarkoitus pitää? Vuodenaika vaikuttaa melko paljon pukuvalintaan. Usein talviaikaan tekee esimerkiksi mieli valita tummempia sävyjä kuin kesän heleässä valossa juhlien – hääpuvunhan ei missään nimessä tarvitse olla valkoinen! Ja valkoisen sävyjäkin on aikamoinen kirjo. Täysin puhtaan valkoinen ei ole paras valinta kovinkaan monelle suomalaiselle, joten neuvoni on aina että kannattaa unohtaa “raivovalkoinen” ja siirtyä suoraan etsimään pehmeämmän valkoisia sävyjä.

Kuvat: Ihania otoksia Kisu Korsin asiakkaiden häistä: tyylikästä, klassista, persoonallista!

Kisu Korsi   Kisu Korsi   Kisu Korsi

Viehkeät vaaleat

Luonnonvalkoinen on kaunis ja kirkkaan valkoista huomattavasti pukevampi sävy. Raivovalkoisen rinnalla se saattaa näyttää kovin kermaiselta, mutta kannattaa muistaa että kaikki on suhteellista. Vieraathan tulevat näkemään vain sen sävyn, joka tulee valituksi. Kun luonnonvalkoinen saa esiintyä yksinään, se alkaakin hehkua juurikin upean raikkaan valkoisena olematta kova. Luonnonvalkoinen onkin mielestäni aina varma valinta jos etsii valkoista pukua. Toki on valittavissa myös muita valkoiseen rinnastettavia värejä: tyylikäs samppanjanvärinen on klassinen valinta, tai entäpä hieman persikkaa hohtava vaalea sävy? Yksi oma suosikkini on häivähdys vaaleanroosaa sekoitettuna luonnonvalkoiseen – todella freesi ja uudenlainen “valkoinen”. Valkoisesta kävisi myös hieman hopeanharmaalla sävytetty valkoinen. Oma suosikki löytyy kyllä jokaiselle.

Mutta entä jos unelmien hääpuku olisikin vaalea muttei valkoinen? Puuterivärit esimerkiksi ovat juhlapukeutumisessa olleet jo vuosia Euroopan kuninkaallisten ja muiden punaisella matolla viihtyvien suosiossa. Puuterisävyt pukevat hienosti monenlaisia naisia: ne tuovat nuoruuden hehkua kasvoille ja nostavat piirteet kauniisti esiin. Ne ovat myös varsin ajattomia sävyjä joilla ei ole “parasta ennen” -päiväystä. Pastellisävyt ovat edellisiä syvempiä valkoisella taitettuja sävyjä, jotka toisinaan voivat omasta mielestäni olla hitusen liian imeliä – pastellisävyt ovat niitä hienostuneempia ja eteerisempiä.

Värien väreilyä

Hääpuku voi olla myös kirkasvärinen tai heleä: esimerkiksi punaista tai fuksianväristä, lehmuksenvihreää tai vaaleansinistä pukua vasten luonnonvalkoinen hääkimppu näyttää huikean kauniilta ja raikkaalta! On turha pelätä ettei hääpäivänään näyttäisi riittävästi morsiamelta, jos valitsee muun kuin valkoisen värin pukuunsa – on monenlaisia tapoja tuoda “häämäisyyttä” lookiin. Värillisen hääpuvun jatkokäyttö on tietenkin huomattavasti helpompaa – asiaa kannattaa vakavasti miettiä sillä puku on kuitenkin melko hintava hankinta. Tämä on myös eettinen valinta ja sitä kautta kovasti esillä nykyään; moni kuluttaja ei halua hankkia asua vain muutamaa tuntia varten, vaan toivoo voivansa hyödyntää unelmiensa pukua yhä uudelleen.

Väriä valitessa kannattaa tutkiskella värejä omaa ihoa vasten ja valita sellainen sävy, joka tuo kasvot ja ihon sekä hiustenvärin kauniisti esille niin, ettei kantaja huku värin alle tai ettei väri ole liian samanlainen kantajan oman värityksen kanssa: liian räikeä sävy vie huomion pois naisesta itsestään, liian hailakka “suojaväritys” voi tuntua turvalliselta mutta tekee varsin valjun vaikutelman eikä siis tee oikeutta kantajalleen. Kannattaa siis valita sävy joka tuo kasvonpiirteet ja oman värityksen ja persoonan kauniisti esille, ja joka korostaa omaa erityisyyttä. Usein kun vertailee asiakkaan kanssa sävyjä peilin edessä, näkee hyvin nopeasti mikä väri saa asiakkaan hehkumaan! Toki väriä valitessa on syytä pitää myös mielessä että juhlapäivänä on tehty upea juhlameikki ja kampaus, mitkä vaikuttavat lopputulokseen: meikki tuo enemmän väriä kasvoille ja mahdollistaa siis sellaistenkin sävyjen valinnan, jotka muuten tekisivät kalpeaksi. Kesällä lisäksi valtaosa ihmisistä on päivettyneempi kuin talvella, mikä myös kannattaa huomioida valintoja tehdessä. Huomionarvoista on myös se, että itse todella viihtyy valitsemassaan värissä ja tuntee olonsa luontevaksi: vaikka joku sävy täyttäisi kaikki kriteerit mutta ei miellytä itseä, on sensävyistä pukua turha hankkia.

Muotoseikkoja…

Mikä muoto millekin vartalotyypille? On olemassa tiettyjä perusajatuksia joista tässä lyhyesti: naisvartaloideaali on tiimalasin muotoinen, joten pyrkimyksenä on muuttaa omaa vartalotyyppiään tarvittaessa kohti tiimalasimuotoa. Jos on alapainotteinen vartalo (ts. lantio on leveämpi kuin hartialinja/rintaosa), kannattaa pukeutumisen avulla luoda lisää runsautta yläosaan ja siten tasapainottaa leveämpää alaosaa. Suoranmallinen nainen (jolla siis ei ole selkeästi erottuvaa vyötäröä) hyötyy siitä, että korostetaan keskivartaloa tuomalla ylä- ja alaosaan lisää leveyttä jotta vyötärö saadaan esiin (keinotekoisesti). Jos taas yläosa on runsaampi kuin alaosa (kapealantioinen vartalomalli), on varaa tuoda lisärunsautta alaosaan. Omenavartaloinen naistyyppi on ehkä haastavin – on monia pieniä kikkoja joilla saadaan hämättyä keskivartalon muotoa kapeammaksi ja vietyä huomiota pois alueelta: vyötärön alueen vedostukset tai empire-mallinen leikkaus puvussa, huomion kiinnittäminen yksityiskohdilla esim. dekolteen alueelle jne. Itse en niinkään usko näihin keinoihin, vaan hyödynnän muutamia muita niksejä asiakkailleni.

Sanomattakin on selvää että kaikkein tehokkain keino muokata omaa vartaloa kohti ihanteellisen tiimalasimaista mallia on hankkia pukuun korsetti. Monissa tehdashääpuvuissa on sisäänrakennettuna “korsetti”, joka ei ole lähelläkään aidon vartaloa muokkaavan korsetin tehoa, mutta antaa kuitenkin mukavasti lisätukea ja ryhtiä vartalolle. Aidon korsetin avulla saadaan korostettua asiakkaalle niitä ominaisuuksia, joita hän vartaloltaan kaipaa – muutokset voivat olla hyvinkin dramaattisia. Lähes jokaiselta lähtee keskivartalolta 5-10 cm, joillakin jopa 20 cm, mikä luonnollisesti tekee vartalosta täysin toisenlaisen lähtötilanteeseen nähden. Aito korsetti tehdään aina mittatilauksena loistavan istuvuuden ja mukavuuden aikaansaamiseksi – tällainen korsetti on erittäin miellyttävä päällä ja vapauttaa myös rintaliivien käytöstä, mikä on ilouutinen varsinkin monille rintaville naisille!

Tyyliseikkoja…

Niin, ja entäpä hääpuvun tyyli? Parhaimmillaan puvun tyyli kertoo kantajastaan kaiken tarpeellisen: leikkisä vai hillitty, kokeileva vai perinteinen, modernia vai nostalgiaa… kaikkea löytyy, kun osaa pyytää. Itse kyselen aina koko joukon kysymyksiä kun uusi hääasiakas saapuu ensimmäiseen palaveriin selvittääkseni minkälainen morsian tai hääpari edessäni istuu ja minkälaiset häät on tarkoitus viettää: ideana on että puku heijastelee kantajansa persoonaa ja mieltymyksiä, sopii tilaisuuteen täydellisesti ja samalla tietysti imartelee morsianta kaikin tavoin.

Apuna tyylin luomisessa voi olla vaikka puvun kantajan omat harrastukset tai lempiaiheet tai suosikkiaikakausi tai lempiväri tai -materiaali tai musiikkimaku tai… lista on lähes loputon. Tärkeintä lienee että valinta on “aito”, ei ole tarkoitus keksiä jotain teemaa ihan vaan keksimisen vuoksi, vaan valita atmosfääri häihin ja sitä kautta pukuun aidosti omien mieltymysten kautta. Toki teemana voi olla viikinkihäät, mutta harvoinpa siihen päädytään ilman että on jonkinlainen mieltymys viikinkiteemaan. Kun sopiva punainen lanka pukuun ja häihin yleensä on selvillä, voi lähteä miettimään miten teemaan liittyvät asiat parhaiten voisi nostaa esiin puvussa niin että ne ovat eduksi puvun kantajalle. Mitään “rooliasuja” ei ole tarkoituksenmukaista hankkia, vaan tuoda pukuun haluamiaan elementtejä tai fiilistä tietyn teeman ympäriltä. Kannattaa jälleen miettiä sellaisia ratkaisuja, jotka kestävät aikaa eivätkä ala jo muutaman vuoden – saati vuosikymmenten – kuluttua näyttää täysin naurettavilta hääkuvissa. Teema sinänsä ei ole mitenkään välttämätön, mutta jos se on oivaltavasti hääparia ajatellen valittu, se johdattaa jo kutsukortista lähtien vieraatkin tiettyyn tunnelmaan.

Kuvat: Kisu Korsin asiakkaiden tyyliä: 50-lukuhäät, siskusteema-häät, näyttävät kirkkohäät.

Kisu Korsi   Kisu Korsi   Kisu Korsi

Helmoja moneen makuun!

Itselle täydellinen helman muoto on monelle vaikea valinta. Makuja ja mielipiteitä on monia, ja on vaikea lähteä kokoamaan kovin yksityiskohtaista opasta asiasta näin lyhyessä muodossa. Sanottakoon siis, että ensimmäinen asia johon on syytä kiinnittää huomiota on että puku ja erityisesti sen helmaosa on sopivassa skaalassa kantajaansa nähden. Huomattavan pörheä ja laaja helma pienikokoisella, sirolla naisella voi näyttää hassulta: on kuin valtavan kermakeon keskelle olisi laitettu tikku pystyyn. Vastaavasti kovin vaatimaton helma isokokoisella naisella saa helposti kantajan näyttämään entistä isokokoisemmalta – niinpä on syytä varmistaa että puku on sopivassa mittasuhteessa kantajalleen. Muodoltaan puku voi olla pörheä pienelle naiselle tai kapeahko isolle tai kaikkea siltä väliltä, mutta mittasuhteiden on oltava oikein.

Vähän sama ajatus pätee siihen, minkälainen puku kannattaa valita mihinkin tilaisuuteen. Häät 250:lle vieraalle vaatii hieman näyttävämmät puitteet kuin häälounas kymmenelle lähimmälle henkilölle – niinpä pukukin voi skaalautua tilaisuuden mukaan. Tämä ei toki tarkoita sitä, ettei intiimiin häätilaisuuteen voisi valita ihan “täysimittaista” hääpukua, mutta ehkä silloin ei kannata hankkia valtavan pitkää laahusta, jonka esittelyyn suuret tilat olisivat paikallaan. Tai yhtä hyvin jos on ajatellut kutsua satoja ihmisiä juhlistamaan tärkeää päivää, kannattanee pukeutua myös hyvin juhlavasti ja näyttävästikin – vaikkakin tietysti itseään miellyttävällä tyylillä.

Juhlapaikka ja häiden luonne luo myös omia vaatimuksia pukuvalinnalle. Rennot maalais- tai saaristolaishäät asettavat puvulle erilaisia toiveita kuin vaikkapa häävastaanotto kaupungin sydämessä suuressa juhlahuoneistossa. Kannattaa lisäksi miettiä minkälaisia asioita toivoo tekevänsä illan aikana – railakkaat tanssihäät aamuun kestävine jatkoineen tai hääillallinen huippuravintolassa vaikuttaa suuresti myös puvun valintaan. Puutarhahäitä suunnittelevan ei välttämättä kannata valita laahuksellista pukua jne. Maalaisjärjellä pääsee pitkälle tässäkin asiassa!

Puvussa voi olla myös irrotettavia osia, jolloin puku muuntuu tarvittaessa illan mittaan. Pitkähelmainen puku voi muuttua lyhyeksi tai irrallisen takalaahuksen voi irrottaa kun bilebändi alkaa soittaa, tai illan viiletessä pukuun kuuluvan pikkujakun, boleron tai vaikkapa erillisen pitsisen yläosan voi ottaa lämmikkeeksi. Moniosaisuus luo monikäyttöisyyttä.

EI plömpseille!

Joskus olen kuullut hääpukuliikkeissä sanottavan, että “kainaloläskit” etu- ja takapuolella “kuuluvat hääpukuun”, ovat välttämätön paha. Näin ei todellakaan ole asian laita. Jos asiaan ei kiinnitetä huomiota ja puku on kantajalleen väärän mallinen tai kokoinen, “plömpsejä” alkaa herkästi nousta esiin. Ideana on ehkäistä niiden muodostuminen ja/tai peittää ne kaikin mahdollisin keinoin, sillä ne eivät todellakaan kaunista ketään. Jos puku jää liian alas edestä tai takaa, kainalon alueelta alkaa pursua rasvakudosta näkyviin. Sama tapahtuu jos puku on liian kireä yläosastaan. Pitäisikin muistaa, ettei tiukkakaan olkaimeton puku todellisuudessa lepää yläreunansa varassa, vaan tavallisesti puvun painoa on tarkoitus kannatella vyötärön varassa – niinpä puvun yläreunan kohdalla ei ole enää tarpeen että puku kiristää kohtuuttomasti pysyäkseen ylhäällä. On tärkeää tarkastella sovituksessa itseään peilin kautta myös takaa päin, että huomaa ennen puvun hankintaa kiusalliset “sivutuotteet”. Joillekin vartalo- ja ihotyypeille plömpsejä muodostuu toisia herkemmin eikä kaikkia saada eliminoitua ilman että valitaan sellainen malli pukuun, jossa ne peittyvät tehokkaasti. Ihan kaikille ei siis välttämättä sovi täysin olkaimeton malli, mutta silti voidaan luoda fiilis olkaimettomasta puvusta ja saada peitettyä harmilliset kohdat. Tässä kohdin tarvitaan vain mielikuvitusta ja kokemusta.

Kiinnitä huomiota puvun istuvuuteen: puvun tulisi olla sopivan kokoinen suhteessa puvun muotoon: tyköistuvan puvun on tarkoitus olla luontevasti istuvan näköinen, ei liian väljä muttei myöskään liian tiukka. Puvun kangas ei saa “vetää” tai pingottua ylikireän näköisesti mistään kohtaa, vaan sen on tarkoitus myötäillä kauniisti vartaloa. Kauniskaan vartalo ei pääse oikeuksiinsa liian tiukassa puvussa, ja muhkealle vartalolle tämä on erittäin epäpukevaa. Yhtä lailla epäpukevaa on myös liian väljä ja huonosti istuva asu: moni pyöreämpi nainen kokee olonsa turvallisemmaksi kun ympärillä on väljä vaate, mutta se todella harvoin hämää ketään katsojaa luulemaan naista todellista hoikemmaksi – päinvastoin. Kauniisti istuva puku luo pituutta henkilön vartalolle ja sitä kautta luo sulavammat linjat – säkkimäisyys ei kaunista koskaan.

Puvussa on myös oltava riittävästi tilaa liikkumiselle: juhlan aikana istutaan, noustaan portaita, halataan ihmisiä, tanssitaan, syödään jne. Puvun on mahdollistettava kaikki tämä. Itse olen aloittanut urani yli 20 vuotta sitten puvustamalla eri lajien tanssijoita esiintymislavalle. Niistä ajoista on jäänyt korvaamaton oppi siitä, että puvun on mukauduttava kantajansa vaatimuksiin kaikin tavoin – ei riitä, että puku on kaunis, sen täytyy myös toimia moitteettomasti! Jos puvussa on laahus, sen täytyy liikkua vaivattomasti kantajansa mukaan. Itse huolehdin tästä aina niin, ettei koskaan pelkkä puvun päällikangas ryönästä pitkin lattioita, vaan pukuun on aina rakennettu ikäänkuin peti, jonka päällä laahusosan päällikangas lepää ja liikkuu. Tämä on valitettavan harvinaista valmispuvuissa. Katselenkin toisinaan säälivin ilmein juhlapukuja, joiden ohut kangas laahautuu kantajansa perässä ruttaantuneena… Moni puku näyttää hyvältä liikkeessä kun myyjä asettelee laahuksen täydellisesti, mutta päivän mittaan tilanne onkin varsin toisenlainen ja puku osoittautuu hyvin hankalaksi käytössä. Kannattaa siis varmistua siitä että jos haluaa pukuun laahuksen, se myös liikkuu vaaditulla tavalla: kävele puku päällä sovituksessa ja testaa toimivuus käytännössä – harvalla on koko päivän ajan takahelmassa kiinni kaaso tai morsiustyttö apuna…

Hihoilla vai ilman?

Hää- ja juhlapukujen trendit muuttuvat muuta pukeutumista hitaammin, mutta muutos on kuitenkin aina ilmassa kun puhutaan pukeutumisesta. Nykyään on taas esillä hihalliset mallit, mikä on suuri helpotus monille naisille. Koska myös erilaiset pitsit ovat kovasti suosiossa, voi puvussa olla vaikkapa pitsistä tehdyt hihat – näin sekä luodaan keveyttä pukuun että saadaan peitettyä ne alueet, jotka sitä kaipaavat. Myös erillinen korumainen bolero voi olla loistava valinta: on hetkiä juhlapäivän aikana, jolloin olisi hyvä saada vähän lisää peittävyyttä tai lämmikettä asuun, ja tarvittaessa kuitenkin on mahdollisuus juhlia hieman kepeämmällä varustuksella. Yleisestikin voidaan todeta, että mitä useampia osia puvussa on, sitä enemmän sillä on jatkokäyttöä. Niinpä erillisen boleron tms. yhdistäminen pukuun on järkevä valinta.

Ikä vaikuttaa myös puvun valintaan. Nuori morsian voi valita erityyppisen puvun kuin kypsempään ikään ehtinyt. Mitään nyrkkisääntöä tästä ei ole, eikä sellaista ole syytä ollakaan – jokainen valitkoon itseään miellyttävän vaihtoehdon. Toki ylilyöntejä on hyvä välttää: nuori nainen saakin korostaa nuoruuttaan valinnoissa sekä värien, materiaalien ja yleisilmeen suhteen, kunhan muistaa että tyylikkyys säilyy kautta linjan: revittelyä voinee harrastaa toisella kertaa. Kuvat häistä kun kuitenkin jäävät elämään “ikuisesti”, joten saattaa olla kiusallista katsella omia hääkuviaan vuosien päästä ja harmitella että tuli tehtyä vähän liiankin ronskeja valintoja… Toisaalta kaikenlaista tätimäisyyttä on syytä ylipäätään välttää pukeutumisessa, oli sitten kyse häistä tai ei, vaikka ikää olisi jo kertynytkin. Juhlapukeutuminen on iloinen ja hauska asia, niinpä nuorekasta ja freesiä ilmettä kannattaa aina tavoitella ja välttää viimeiseen asti liian raskasta yleisvaikutelmaa.

Kuvat: Kisu Korsin asiakkaiden hääpukuja – teemoina Mennyt Maailma, 20-luku ja toisaalta nuoret & rennot häät!

Kisu Korsi   Kisu Korsi   Kisu Korsi

Laatuasiaa puvusta palveluun

Vaadithan laatua. Kaikin tavoin: istuvuudessa, työn jäljessä, materiaaleissa, yksityiskohdissa, palvelussa… On ilo auttaa ihmisiä valmistelemaan yhtä elämän tärkeintä päivää – se pitää näkyä alan ammattilaisilla kautta linjan kaikessa tekemisessä. Aidosti todella yksilöllisen palvelukokemuksen tuominen asiakkaalle on ainakin oma intohimoni. Lopputuloksena on tietenkin lumoavan kaunis unelmien puku. Kokonaisuuden kannalta on myös todella tärkeää että laatu ulottuu suunnittelusta materiaaleihin ja työnjälkeen – olisi täysin hullun hommaa luoda upeita pukuja asiakkaille kehnoista materiaaleista ja mitenkuten tehtyinä. Tässäkin suhteessa täytyy muistaa skaalaus: laadukkuus kautta linjan.

Halvalta puvulta ei sen sijaan voi valitettavasti odottaakaan suuria. Hyvä ja halpa kun kulkevat harvoin samassa paketissa: halvalla tehty on harvoin myöskään eettisesti kestävin vaihtoehto – nykyään puhutaan paljon työntekijöiden työolosuhteista valmistusmaassa ja valmistajan vastuusta työn teettäjänä. Tänä päivänä löytyy onneksi paljon valinnan mahdollisuuksia – jokainen voi löytää itselleen sopivimman vaihtoehdon. Toki itse korostan suomalaisen työn ja osaamisen säilyttämisen tärkeyttä. Tämä on luonnollisesti valintakysymys, kuluttaja päättää.

Lopputuloksen kannalta ei ole mitenkään yhdentekevää miten sinne asti on päästy: itse sanon toisinaan asiakkailleni että tärkeintä tässäkään asiassa ei ole ainoastaan päämäärä, vaan itse matka. Tärkeää on siis puvunkin suhteen paitsi upea lopputulos myös elämyksellinen matka, jonka kautta siihen on päädytty.  Omien häiden valmistelu on parhaimmillaan ihana kokemus ja ikimuistoinen elämys, kunhan muistaa keskittyä olennaiseen eikä mene äärimmäisyyksiin ihan kaikkien pikkudetaljien suhteen – nauti elämyksellisestä matkasta kohti ihanaa hääpäivää!

Yhteenvetona:

  • valitse väri tarkoin sopimaan omaan väritykseesi ja mieltymyksiisi
  • puvun muodon avulla voit korostaa parhaita puoliasi ja häivyttää puutteita
  • kiinnitä huomiota hyvään istuvuuteen ja laadukkaisiin materiaaleihin
  • mieti jatkokäyttöä: erilliset osat antavat muunneltavuutta
  • puku kantajansa mittasuhteiden ja tilaisuuden mukaan
  • trendejä tärkeämpää on se, että puku todella pukee sinua ja sopii persoonaasi
  • muista nauttia häähumusta: intoile kaikessa rauhassa häiden järjestelyistä!

Kisu Korsi

Valkoinen on edelleen häiden pääväri!

Kisu Korsi

Puuterisävyt luovat lempeää hehkua…

Kisu Korsi korsetti

Aidolla korsetilla saat luotua linjat uuteen uskoon!

Kisu Korsi

Hehkuvat väritkin sopivat hääpukuun!

Kisu Korsi

Myös juhlapaikka vaikuttaa puvun valintaan…

Kisu Korsi

Korsetti voi olla näkyvänä osana pukua tai piilossa vaatetuksen alla.

Kisu Korsi

Kuva: Kisu Korsin asiakkaan hääeleganssia…

Kisu Korsi

Myös lyhyt hääpuku voi olla superjuhlava!

Kisu Korsi

“Kalliolle, kukkulalle…” puku juhlapaikan mukaan!

Kisu Korsi

Erillinen bolero lisää muunneltavuutta.

Kisu Korsi

Kuva: Kisu Korsin ihana hääpari: “miten niin hääpuvun pitää olla valkoinen?”

Kisu Korsi

Yksi tykkää pörheästä, toinen linjakkaasta.

Kisu Korsi

Kuva Kisu Korsin asiakkaan hääalbumista: Suomen säässä pitää varautua kaikkeen…

Kisu Korsi

Vielä sata vuotta sitten Suomessakin pääosa morsiamista juhli mustissa.

Kisu Korsi

Häiden valmisteluista jää ikimuistoisia hetkiä!