Kisu Korsi -mittatilauspuvut – naisellisuuden juhlaa

“Puku kyllä kertoo itse valmistumisprosessin aikana mitä se tarvitsee, kunhan sitä osaa kuunnella.”
– Kisu Korsi

Mittatilauspuku on kuin kantajansa ihanteellinen heijastuma

Kisu Korsi -mittatilauspuvut valmistuvat huolellisen työprosessin kautta, rakkaudesta naiskauneuden vaalimiseen ja sen esiintuomiseen. Jokainen puku on uniikki, aivan kuten kantajansa. Puku suunnitellaan aina henkilökohtaisesti asiakkaalle korostamaan hänen ulkoista erityisyyttään ja samalla ilmentämään hänen persoonaansa. Tämä saavutetaan tutustumalla huolella asiakkaaseen ja hänen toiveisiinsa pukua koskien, minkä pohjalta Kisu Korsi alkaa suunnitella yksilöllistä mittatilauspukua tilaajalle.

Kaikki Kisu Korsi -mittatilauspuvut on valmistettu alusta loppuun pienintä yksityiskohtaa myöten Turussa, täysin suomalaisena käsityönä. Koska suunnittelutyö ja valmistus on huippulaatua, noudatetaan samaa pieteettiä myös materiaalien suhteen – käytettävissä on upeimmat materiaalit laajalta yhteistyöverkostolta ympäri maailman. Merkittävä osa kankaista on ainoastaan Kisu Korsin valikoimissa Suomessa.

Puvun valmistuminen on usein polveilevakin prosessi, jonka aikana ideointi jatkuu aivan kalkkiviivoille asti – ajatuksena on että kunkin puvun kannalta kaikkein parhaimmat elementit tulisivat valituiksi lopulliseen vaatteeseen. Siksi aivan alussa ei useinkaan kannata rajata liian tarkkaan puvun lopullista luonnetta; valmistusprosessin aikana parhaat ratkaisut löytävät luontevasti tiensä pukuun.

Näin päästään alkuun!

Aivan aluksi Kisu sopii tapaamisen uuden asiakkaan kanssa – tarkoituksena on istua kaikessa rauhassa asiakkaan kanssa kiireettömässä ympäristössä ja keskustella kaikenlaisista pukuprojektiin liittyvistä tekijöistä, jotta Kisulle muodostuu kokonaiskuva asiakkaasta ja hänen unelmiensa puvusta.

Tapaamisen aikana keskustellaankin niistä lähtöajatuksista ja toiveista, joita asiakkalla itsellään on pukua koskien. Samalla mietitään puvun jatkokäyttöä, värimaailmaa, tyyliä ja luonnetta sekä puvun kanssa mahdollisesti käytettäviä asusteita ja sitä, minkälainen kokonaisuus voisi parhaiten ilmentää asiakasta itseään. Niinpä on tärkeää puhua myös asiakkaan omasta tyylistä pukeutujana, jotta Kisu saa heti alussa sopivasti tietoa suunnittelun tueksi. Samalla pohditaan myös asiakkaan ajatuksia omaa ulkoista olemustaan koskien – mistä asioista itsessään pitää, mitä puolia taas ei haluaisi puvussa korostettavan. On tärkeää miettiä heti alkumetreillä myös puvun budjettia, jotta molemmilla osapuolilla on selkeä käsitys kaikista asuun liittyvistä tekijöistä.

Tapaamisen jälkeen asiakas voi vielä halutessaan miettiä asiaa – pukupalaveri ei velvoita kumpaakaan osapuolta mihinkään, mutta jostainhan täytyy aloittaa!

Tuumasta toimeen…

Palaverin jälkeen edetään sitten itse suunnitteluvaiheeseen, mikäli asiakas haluaa aidon Kisu Korsi -mittatilauspuvun itselleen! Työ aloitetaan kun asiakas on suorittanut tilausvahvistusmaksun, jonka suuruus sovitaan tapauskohtaisesti työhön liittyvien tekijöiden määrittämänä, tavallisesti noin 20-30 % arvioidusta kokonaissummasta. Tätä summaa ei makseta takaisin, mikäli jostain syystä pukutilaus peruuntuisi asiakkaan puolelta.

Pukupalaverissa Kisu ei luonnollisestikaan vielä kerro kovinkaan tarkkaan omia ajatuksiaan asiakkaalle parhaiten sopivasta ratkaisusta – eihän ammattilaisen saloja heti paljasteta! Lisäksi vie yleensä oman aikansa jotta luova prosessi pääsee alkuun ja ideointi saa siivet. Tilausvahvistusmaksun myötä asiakkaan ja Kisun yhteinen ihana matka kohti täydellistä unelmien pukua alkaa, ja vain mielikuvitus on rajana!

Huolellinen sovitustyö takaa täydellisen lopputuloksen

Puvun sovitustyö on tärkeä osa pukuprosessia, ja vain tarkan sovitusprosessin kautta saavutetaan täydellinen istuvuus. Kisu Korsi rakentaa sovituksissa pala palalta kokonaisuutta asiakkaalle, joten asiakas pääsee myös itse seuraamaan puvun muodostumista. Näin asiakas voi myös vaikuttaa kaikissa vaiheissa kokonaisuuteen yhteistyössä suunnittelijan kanssa.

Sovituksia tarvitaan työstettävästä puvusta riippuen yleensä 1-4 kertaa. Tavallisin sovitusten määrä on 2-3 kertaa – monimutkaisempi asukokonaisuus vaatii luonnollisesti enemmän sovitustyötä. Mikäli asiakas saapuu sovitukseen kaukaa, voidaan sopia erityisjärjestelyjä niin ettei asiakkaan tarvitse tulla sovittamaan monta erillistä kertaa – nämä asiat sovitaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan parasta ajatellen.

Sovituksissa on tärkeää olla mukana ne alusvaatteet ja kengät, joita puvun kanssa aiotaan pitää. Sovitus kestää yleensä noin 1-1,5 tuntia. Pukua työstetään tavallisesti lähelle asiakkaan tärkeää päivää, jotta vielä aivan loppumetreillä varmistetaan loistava istuvuus ja se, että puku on h-hetkellä “täydellisen vastavalmistuneen pörheä”! Siispä myös asiakkaalle on täysin mahdollista vaikkapa muokata omaa vartaloaan koko sovitusprosessin ajan.

Asukokonaisuuden valmistuttua asiakas tulee noutamaan unelmapukuaan, jolloin vielä puetaan yhdessä puku päälle. Samalla käydään myös läpi kaikki yksityiskohdat asuun pukeutumista ja sen käyttöä koskien, esimerkiksi harjoitellaan korsetin pukemista, mietitään puvun kanssa liikkumista ja istumista ym. Viimeistään siinä vaiheessa kun uusi ihanuus matkaa omistajansa kanssa maailmalle, on puvun loppumaksun aika. Pukua voi myös maksaa erissä ilman lisämaksua – moni on huomannut tämän mukavaksi tavaksi jakaa kustannuksia pidemmälle aikavälille.

Maksuton pukemispalvelu kruunaa juhlapäivän!

Asiakas saa halutessaan maksutta myös ihanan pukemispalvelun käyttöönsä – Kisu Korsi pukee mieluusti itse jokaisen pukunsa asiakkaan ylle ja saattelee hänet hellästi juhlaan! Mikäpä olisi ylellisempi tapa laskeutua viettämään ainutkertaista juhlapäivää!

Kisu Korsi_hääpuku

Kisu_korsi_juhlapuku

Kisu Korsi_juhlapuku

Kisu Korsi_hääpuku

Kisu Korsi_juhlapuku