Linnan juhlat lähestyvät – oletko valmis?

Kisu Korsilla ei todellakaan ole vielä valmista Linnan juhlapukujen suhteen, vastahan tilauksiakin on alkanut tulla! Tämä on jokavuotinen ilmiö, johon on jo saanut tottua: tilaukset saapuvat aina melko viime tingassa ja hoidetaan varsin ripeässä tahdissa maailmalle. Tahti onkin sellainen että heikompia hirvittää…? Ehkä niin, mutta rutiini tässäkin hommassa pitää jalat maassa ja pään sopivasti pilvissä jotta syntyy aina yhtä häikäisevän ja hurmaavan kepeitä ihanuuksia juhlijoille!

Ikimuistoiset Linnan juhlajutut…

Linnan juhliin olen tehnyt jo vuosien ajan pukuja joka kaudelle, mutta ehkä mieliinpainuvin projekti oli pari vuotta sitten vuonna 2013 yhden lemppariartistini Jukka Pojan ihanalle avopuolisolle Teija Stormille. Sain tilauksen vasta itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä, jolloin myös tapasin asiakkaan ensimmäistä kertaa. Puvun toteuttamiseen täysin alusta loppuun oli siis 22 tuntia aikaa! Klups.

Asiakkaalla oli takana varsin kiperä tilanne, kun edelliseltä suunnittelijalta tilattu puku ei koskaan valmistunut, joten hänelle oli suositeltu Kisu Korsia pukukriisin pelastajaksi. No tilannehan hoitui ja näyttävä pari saatiin Linnan parketille.

Loin Teijalle äärimmäisen tyylikkään nudesävyisen silkkipuvun, joka oli takaa avoin vyötärölle asti ja edestäkin herkullisen syvään uurrettu. Puvun halterneck-pääntietä kiersivät pitsiupotukset ja käsintehdyt kirjailut. Iltalehti esittelikin Teijan pukua illan rohkeimpien pukujen koosteessaan ja Ilta-Sanomat listasi upean parin juhlien näyttävimpien pariskuntien joukkoon. Puku äänestettiin iltapäivälehdissä lopulta Linnan viidenneksi kauneimmaksi älyttömästä aikataulusta huolimatta… Sittemmin olen saanut tehdä Teijalle useammankin asun.

Kisu Korsi Jukka Poika          Kisu Korsi Jukka Poika

Jukka Pojan ja Teijan “pukukriisistä” intoutuivat kirjoittamaan useat mediat, tässä muutamia näin jälkikäteen nautittaviksi:

Ilta-Sanomien jutussa ja Iltalehdessä kerrottiin miten supersuosittu artisti Jukka Poika toi ensi kertaa avopuolisonsa Teija Stormin julkisuuteen haastavan pukutilanteen edeltämänä; Me Naiset -lehti soitti minulle saatuaan vinkin asiasta kun itse puku oli vielä kesken ja kertoi tilanteen taustoista  ennakkoon ja juhlien jo alettua. Pukukriisistä, sen nostattamasta “myötätuntokuumeesta” ja tilanteen onnellisesta ratkeamisesta Jukka Pojan kauniin sanoin kertoivat vielä erillisissä jutuissaan Me Naiset -lehden lisäksi ainakin Ilta-Sanomat.

Toinen aivan eri syystä mieleen painunut Linnan juhlien pukuepisodi tapahtui vuotta aiemmin, kun jouduin ketjukolariin aivan eduskuntatalon edessä viedessämme pukuja presidentinlinnaan kutsutuille: seistessämme liikennevaloissa pakettiauto törmäsi 60 km/h suoraan takapuskuriin. Jostain syystä tiesin etukäteen että näin olisi tapahtuva, joten olin jo miettinyt että pitäisikö 2-metrisiin pukupusseihin varmuuden vuoksi liittää tieto siitä, kenelle asiakkaalle ja mihinkin hotelliin kukin puku on menossa siltä varalta etten itse pystyisi tietoa kertomaan… Hassua kyllä uskoin myös että niin pahasti tilanteessa ei tulisi käymään joten tämä varotoimi jäi tekemättä.

Pelastushenkilöstöä oli kuitenkin kutsuttava paikalle, ja sanoin ambulanssissa etten kovin pitkäksi aikaa tarkkailtavaksi voisi jäädä jotteivat puvut myöhästy. Sain palkakseni epäuskoisia päänpudistuksia… taisivat pitää minua kirjaimellisesti erittäin tärähtäneenä. Mutta puvut saatiin turvallisesti ja vieläpä ajoissa perille vaikka auto lunastukseen menikin – en sinä vuonna kuitenkaan kohottanut kuohumaljaa kun puvut oli saatu asiakkaiden ylle, sen verran kehno oli olo!

Intoilua ennakkoon!

Joka vuosi media intoilee ennakkoon tulevista itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlista – ja erityisesti odotettavissa olevasta pukuloistosta – ja saan aina itsekin vastata monenmoisiin aihetta sivuaviin kyselyihin. Koska Kisu Korsin nettisivut ovat uudistuneet eikä media-arkistoa ole vielä sivuille ladattu, laitan pienen koosteen aiempien vuosien hauskoista artikkeleista oheen!

MTV on usein kysellyt minulta asiasta, mm. otsakkeella “Sopiiko muotoja korostava korsetti Linnan juhliin, suunnittelija Kisu Korsi” tai “Muotisuunnittelijan vinkit: tällainen on hyvä Linnan juhla -look”. Aina halutaan kuulla etukäteen pieniä paljastuksia (MTV) tulevia asuja koskien vuosi vuoden perään (AVA), ja kysyttiinpä kerran sitäkin, minkälaisen puvun olisin suunnitellut Jenni Haukiolle Linnan juhliin. Heh. Enpä sitä kyllä oikeasti kertoisi etukäteen! Upea Jenni Haukio on sittemmin mielestäni hyvinkin löytänyt oman tyylinsä pukeutujana ja olisi kenelle tahansa suunnittelijalle varsin mieluisa puettava.

Keitäpä sitten nähdään tänä vuonna Linnan parketilla ihka uusissa Kisu Korsi -ihanuuksissa? Sen verran voin paljastaa, että lempparibändini goes Kisu Korsi -sarja saa jatkoa: Iki-ihanan Dallapé -orkesterin solisti ja johtaja Juha Hostikka puolisoineen sai kutsun presidentinlinnaan edustamaan 90-vuotiasta ikinuorta orkesteria! Olen suuri Dallapé-fani ja siksipä huippukauniin sopraano Anu Hostikan pukeminen on innostava työkeikka.

Osa pukuun tulevista silkkikankaista on jo saatu Suomeen ja osa on vielä matkalla (jottei elämä kävisi liian tylsäksi). Puvusta tulee kantajansa näköinen: huippunaisellinen ja siro, kuplivan iloinen ja sädehtivä. Ja loputhan Anu Hostikan Linnan juhliin suunniteltavasta juhlalookista ja Kisu Korsin muista prseidentinlinnaan valmistettavista asuista selviää tässä jo parin viikon päästä!

Muutamia Linnan juhlapukuja vuosien varrelta:

Kisu Korsi Jukka Poika

Näyttävä pari vuodelta 2013: Jukka Poika ja Teija Stormi. Meikki ja kampaus Arte

Kisu Korsi

Hehkeät Merja Hirvisaari ja Anja Pennala valmiina juhlaan 2011!

Kisu Korsi

Anja Pennala on eläkkeelle jääneen Merivoimien komentaja Veli-Jukka Pennalan tyylikäs puoliso. Vaalean Anjan puku vuodelle 2011 saikin innoituksensa merestä, ja siinä on 10 metriä eri veden sävyissä läikehtivää silkkiä. Yläosana käsinkirjailtua pitsiä ja silkkivyö, alla korsetti. Seuraavana vuonna Anja edusti Linnassa Kisu Korsin täyspunaisessa espanjalaishenkisessä puvussa jonka intohimoisesta punaisuudesta kerroin hieman ennakkoon Ava-kanavalle. Myös Turun Sanomat mainitsi pukuun käytetyn 15 metriä henkäyksenkevyttä silkkiorganzaa.

Kisu Korsi Randell

Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell ja upea Johanna Lukola 2011. Meikki ja kampaus Kelly Kurtén.

Kisu Korsi

Tässä vielä Johannan puku kokonaisuudessaan hetki ennen Linnaan lähtöä.

MTV uutisoi puvusta aikanaan hieman hassusti otsikolla “Pörheä korsettimekko hämmensi Turun kaupunginjohtajan puolisolla” mutta jatkoi kuitenkin että Johanna “ihastutti persikkaisen pörheässä korsettiasussaan”. Onneksi myös iltapukeutuminen saa olla hauskaa!

Kuulin myöhemmin että eräs juhlavieras oli heti alkuillasta vahingossa kaatanut koko lasillisen Linnan kuuluisaa boolia Johannan puvulle häntä halatessaan! Linnan osaava henkilökunta oli välittömästi ohjannut Johannan sivummalle ja puhdistanut tahran saman tien niin ettei siitä jälkikäteenkään erottanut enää mitään! Huh.